De reden waarom ik me vorige maand super shit voelde.
16 april 2019 

De reden waarom ik me vorige maand super shit voelde.

Ben ik wel goed genoeg? Zie je wel, zij vindt mij ook niet goed genoeg.

Misschien herken je die stemmetjes wel. Voor mij zijn het de stemmetjes van vroeger. Maar afgelopen maand waren ze er weer. Ik voelde me shit.

Deze facebook live video werd afgekeurd door facebook vanwege grof taalgebruik:

Ik trok me steeds meer aan van oordelen van anderen.

En met name van de oordelen van iemand waar ik ontzettend veel van houd, iemand die heel belangrijk voor me is. Mijn vriendin.

Misschien herken je het wel dat als alles goed gaat tussen jou en je partner dat je op een roze wolk zit en samen echt kan genieten. Maar dat als het met een van de twee minder goed gaat dat je ineens dingen van elkaar gaat zien die niet goed zijn of die je anders zou willen zien.

Dat gebeurde ook bij ons. De dingen die mijn vriendin tegen mij zei trok ik mij op dat moment persoonlijk aan en ik ging steeds vaker sorry zeggen.

‘Sorry, dat ik dit niet heb gedaan.’

‘Sorry dat ik dit heb gedaan.’

‘Sorry dat ik deze afspraak belangrijker heb gemaakt dat dit moment waar jij het nu over hebt.’

‘Sorry..’

Elke keer dat ik sorry zei merkte ik dat ik mezelf slechter ging voelen.

Ik deed namelijk niet meer wat ik echt wilde. En als ik dit wel deed kon ik daar niet trouw aan blijven. Dan ging ik mezelf verontschuldigen.

Ultieme vrijheid voor mij is dat je weet wat je wilt, doet wat je wilt, waar je dat wilt, wanneer je dat wilt en met wie je dat wilt. Maar ik was dat zelf niet meer aan het doen.

Als je gaat twijfelen over jezelf dan kan het zo zijn dat je bevestiging gaat zoeken bij anderen.
Ik ging bevestiging zoeken op facebook, whatsapp, e-mail en instagram. En daardoor was ik niet meer aan het creëren maar aan het consumeren en aan het reageren.

Voor mij is het belangrijk dat ik het gevoel heb dat ik groei en vooruit ga. Dat gevoel had ik niet meer. Mijn bedrijf heeft de afgelopen maanden een mega groei gemaakt maar ik was alleen nog maar aan het kijken naar wat anderen doen.

In plaats van weten wat je wilt en dat doen en je daar beter door voelen, keek ik naar wat doe ik nog niet en daardoor voelde ik me slechter.

Tot het moment dat ik een mega krachtige meditatie deed en ik voelde dit is niet wie ik ben.

Dit is niet Mathijs. Ik ben van mezelf af.

Ik stond onder de douche en ik wist dat in plaats van FOMO – Fear Of Missing Out het weer tijd was voor FOMOD – Focos On My Own Destiny. Het was tijd om te doen wat ik wil.

Op dat moment kwam er een mantra
I know who I am and I love myself
I know what I want and why I want it
I am a man of massive action
And I am growing BIGtime
By making small improvements everyday

Ik hoorde me deze affirmatie zeggen en de eerste keer geloofde ik het niet. Ik wist niet meer wie ik was. Ik wist niet meer wat ik wilde. Diep van binnen wist ik het wel maar ik ging steeds meer van mezelf af. Er waren geen acties meer ik was vooral aan het reageren.

Ik deel dit met je omdat ik zelf heb ervaren hoe krachtig deze mantra is.

Het heeft mij onwijs geholpen en ik kan nu echt zeggen dat ik in mijn kracht sta en super productief ben. Ik ben onwijs aan het groeien en mijn relatie zit weer op level 100.

Ervaar jij uitdagingen in je leven? Dan daag ik je uit om mijn affirmatie elke dag hardop tegen jezelf te zeggen en te voelen wat het met je doet.

Ik geloof dat jij ultieme vrijheid kan ervaren op elk gebied van jouw leven

Daily Nextlevel Actions, Attracts Nextlevel Destiny

Mathijs

P.S. Wil jij ook van vrij leven als succesvolle coach of trainer? Volg dan de 5 daagse Transformatiecoach opleiding op de Veluwe.

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Britta
Door

Britta

op 16 Apr 2019

Mmhh sprakeloos...mooi, krachtig, kwetsbaar, herkenbaar, ik voel je. Dank je wel!!! 🙏❤🙏

Mathijs-Bos
Door

Mathijs-Bos

op 17 Apr 2019

Dankjewel voor je mooie reactie kanjer! Tot gauw!! ❤️

Jeroen
Door

Jeroen

op 16 Apr 2019

Matthijs, tussen het volhouden door, mag je best even uitrusten. Waarom leg je je toch steeds die druk op van het streven naar ultieme vrijheid. Klinkt niet gezond, maar dat is mijn oordeel ;) De boog hoeft toch niet altijd gespannen staan en wat ruimte voor je vriendin inplannen moet toch af en toe kunnen...

Mathijs-Bos
Door

Mathijs-Bos

op 17 Apr 2019

Ha Jeroen, lief van je man. Maar denk dat je mijn blog verkeerd heb begrepen. Ik maak heel veel tijd voor mijn vriendin en ben echt niet altijd maar aan het knallen. De kern van het verhaal gaat vooral trouw blijven aan wat je wilt en doet... daar hoort ontspannen ook bij.

Carrie
Door

Carrie

op 16 Apr 2019

Geweldig, kwetsbaar, respect....de mantra meteen opgeschreven en meteen in de praktijk gebracht, ik zat nl zelf in precies hetzelfde gevoel🙏🏻☘️❤️☀️🙋🏻‍♀️ Dank je wel, ik voel me meteen al iets relaxter, Fijne avond & week nog! Carrie Bloetjes

Mathijs-Bos
Door

Mathijs-Bos

op 17 Apr 2019

Oh wat mooi Carrie!! Geweldig dat de mantra ook voor jou relevant is. Jij ook nog een hele fijne week.

Maria
Door

Maria

op 17 Apr 2019

Ik denk nog steeds regelmatig aan de zin van Ibora Zant tijdens allereerste Transformatieweekend: ik ben wie ik ben niemand meer niemand minder. En hoppa alle stress weg! Dank voor delen Mathijs.

Reactie plaatsen