Hoe ontdek ik mijn missie?

Jarenlang heb ik gedacht een missie iets is dat constant is en niet meer verandert. Er lag daardoor voor mij best wat lading op het hebben en formuleren van een missie. Misschien herken je dat wel.

Ik kwam er achter dat het voor mij persoonlijk niet waar is dat je missie nooit meer verandert.

Want die missie is op dat moment waar, in die staat van zijn, in die fase van je leven en met de kennis die je op dat moment hebt.

Wanneer je je gaat ont-wikkelen kom je meer tot de kern. Je gaat jezelf steeds meer omarmen. Je ontdekt wie je wel en wie je niet bent. Je ontdekt wat wel bij je past en wat niet bij je past. Op het moment dat je jezelf gaat ont-wikkelen dan gaat je standaard omhoog, je omringt je met anderen mensen, je groeit naar een nextlevel en jouw missie groeit met je mee.

Het kan zijn dat je missie niet heel erg verandert maar alleen een beetje wordt bijgestuurd. Het kan ook zijn dat je missie compleet verandert.

Stel je zelf de vraag: Hoe scherp heb ik op dit moment helder wat mijn missie is?

Waar beweeg je nu naar toe?

Voor mij haalde dat de lading er af. Ik wist dit is mijn missie voor nu maar ik beweeg dus mijn missie beweegt ook.

Dit is hoe ik het zie:
We kunnen onszelf en onze missie vergelijken met een ui. Er is iets met een ui, net zoals dat ook bij ons als mensen is. Diep van binnen zit een kern. Een kern waaruit deze ui is opgebouwd. Hoe dichter je bij de kern komt hoe dichter je bij de waarheid komt.

Als je een ui doorsnijdt dan kun je die verschillende lagen ook zien.

Je ziet allemaal lagen met daarin de kern. De kern heeft een andere vorm dan de andere lagen. Dit is jouw hart. Jouw waarheid en misschien wel jouw destiny. Hoe meer je jezelf ontwikkelt hoe dichter je bij die kern komt.

Dit is hoe dat voor mij ging:

Laag 1: Ik was niet gelukkig met mezelf. Ik vroeg mezelf af ‘wie ben ik eigenlijk?’ Ik was onzeker. Tot het moment waarop ik in de sportschool kwam.

Laag 2: Ik ontdekte dat ik gelukkig werd van het feit dat ik controle heb op hoe ik eruit zie en hoe ik me voel. Ik ging daar van alles over leren. Ik las boeken en deed een opleiding. Ik wist hoe ik mijn lichaam kon veranderen door de juiste manier van trainen en eten.

Op dat moment was mijn missie: Iedereen verdient het om slank en fit te zijn.

Laag 3: Ik wist heel veel over voeding en training en ik was veel mensen aan het helpen. Maar ik kwam er achter dat het niet genoeg is als je weet hoe je moet trainen en wat je moet eten want heel veel mensen weten dat en toch doen ze het niet. Ik ging me richten op mindset en emoties.

Ik ging me richten op coaching. Ik ging opleidingen doen en een NLP opleiding. Ik ging met mezelf aan de slag en ik ging mensen coachen naar meer geluk.

Laag 4: Ik kwam erachter dat er meer is dan alleen gezondheid en mindset. Er is ook nog je werk wat je leuk kan vinden of waar je een hekel aan kan hebben. Ik ging onderzoeken waarom ik doe wat ik doe.

Ik ging andere mensen helpen om te leven van hun passie en zo ontstond de transformatiecoach opleiding.

Ik weet niet hoeveel lagen er nog zijn. Ik denk nog heel veel maar voor nu weet ik dat doen wat je wilt ook niet alles is.

Je hebt het ook nodig dat je je financiën op orde hebt.

Zonder geld kun je lekker in je vel zitten, het verlangen hebben om veel mensen te helpen en misschien weet je ook nog hoe je dat wilt doen. Maar als je je financiën niet op orde hebt is de kans groot dat je eindigt zoals een groot deel van de ondernemers. 80% van de ondernemers overleeft het eerste jaar niet.

Ik wil alles weten over hoe je financieel vrij kunt leven.

Mijn missie nu is om 100 coaches te helpen naar een financieel vrij leven.

Hierna komen er vast nog heel veel lagen. Mijn ‘fout’ was dat ik toen ik nog op laag 1 stond eigenlijk al op laag 4 wilde staan. Dat gaat niet.

Je kunt het vergelijken met een computer spel, bijvoorbeeld Super Mario.

Als je dat voor de allereerste keer speelt weet je nog niet hoe het werkt. Je drukt op wat knopjes en je komt erachter dat je kun springen en lopen. Je ontdekt dat je muntjes moet verzamelen en dat je over schildpadden heen kunt springen.

Na 100x in hetzelfde gat te zijn gevallen heb je het door. Je weet waar je moet rennen, waar je moet springen en je haalt het einde van dat level.

Je komt in het volgend level. Je weet dat je muntjes moet verzamelen, dat je kan rennen en springen. Je weet dat je op moet passen voor de schildpadden maar nu zijn er ineens bloemen die vuur spuwen en je bent af. Je wist het niet.

Ik geloof dat je soms best een level kan overslaan. Maar je loopt de kans dat je de juiste skills en informatie mist. Als je meerdere levels wilt overslaan worden de uitdagingen ook groter, want je hebt de juiste kennis en/of ervaring nog niet.

Advies:

Ga all-in op je huidige level!

Ga pas door naar level 2 als je level 1 helemaal hebt uitgespeeld.

Vraag:

Wat is nu jouw Nextlevel?

Welke skill heb jij nu te leren zodat je dit level kunt uitspelen en door kunt groeien naar het volgend level?

Succesvolle groeten,

Mathijs
De Nextlevel mentor van de volgende generatie coaches en trainers

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Reactie plaatsen