Laten we iets minder realistisch zijn
24 oktober 2019 

Laten we iets minder realistisch zijn

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen door in 1 zin samen te vatten wat de belangrijkste stelling is in dit blog:

Realisme is de killer van heel veel geweldige dromen! 

Zo, dat is er uit. 

Ik heb de zin ‘ja maar je moet wel realistisch zijn’ echt zo vaak gehoord, als ik of iemand anders, zijn/haar dromen deelde.

Hoewel ik snap dat dit in de meeste gevallen heel goed bedoeld is, maakt dit zinnetje veel meer dromen kapot dan waar we ons wellicht bewust van zijn.

In de meeste gevallen is de persoon die dit zegt, totaal onbewust van het effect, allereerst ‘de sjaak’.

Wat er in de meeste gevallen namelijk wordt gezegd is dat het gezien de huidige realiteit waarschijnlijk nooit gaat gebeuren.

 

MAAR!! We vergeten dat de huidige realiteit slechts het gevolg is van wat we eerder, veelal onbewust, gecreëerd hebben.

Als we vanaf nu iets compleet anders gaan aanpakken (input) dan volgt er ook altijd een compleet ander resultaat! (output)

Dit is net zo waar als dat alles naar de aarde toe valt door de wet van aantrekkingskracht.

 

Je huidige realiteit is in feite ook slechts een perceptie. Het is een mini voorstelling van wat er werkelijk allemaal mogelijk is.

Belangrijk om in gedachten te houden is:

We zien de wereld niet zoals deze is maar slechts zoals we zelf geconditioneerd zijn.

Het is tevens onze CONDITIONERING (patronen van geloofsovertuigingen, gedachten, gevoelens en gedrag) die voor de resultaten en dus onze realiteit zorgen.

 

Voor het gemak en om ergens mee te werken gebruik ik vaak de formule….

I + I = R

Oftewel, INTENTIE (geloof, gedachten, gevoel) + INZET (gedrag, alles wat je wel/niet doet) zorgt voor bepaalde resultaten en dus een bepaalde realiteit in elk moment.

Verander je consequent je gedrag dan verander je daarmee ook je resultaat!
Verander je consequent je gevoel dan beïnvloed je daarmee ook direct je gedrag en dus creëer je ook altijd andere resultaten.
Verander je consequent je geloofsovertuigingen dan verander je daarmee ook direct je patronen van gedachten, gevoelens en gedrag en dus creëer je tevens een compleet andere resultaten en een andere realiteit.

Maar wat gebeurd er als we het zinnetje ‘ik moet wel realistisch zijn’ voor waar aannemen?
Dan is dit ook wat we gaan waarnemen! Hoe dit komt??

Omdat je al begint met de geloofsovertuiging, zoals het nu is, is het. En dus… trek je daarmee ook de patronen van gedachten, gevoelens en gedragingen aan die deze overtuiging ondersteunen.

Als je dit gelooft, ga je dus automatisch meer creëren van wat je al deed! En logischerwijs ga je dan ook krijgen wat je al eerder kreeg.

Tja, waar je op focust groeit, heerlijk realistisch, bye bye mooie dromen!

Gelukkig kan het ook anders!! Hoe..??

Start in de formule I + I = R met de vraag: welke resultaten en/of realiteit zou ik willen creëren? Durf vervolgens groots te dromen!

De volgende stap is om terug naar de eerste I te gaan en jezelf de volgende vragen te stellen:

1. Wat heb ik op een dieper niveau dan te geloven?
2. Welke dominante gedachten heb ik dan te denken?
3. Welke dominante gevoelens heb ik dan te creëren?

Daarna ga je naar de tweede I en stel je jezelf de vraag:

Wat heb ik dan (compleet anders) te doen?

Doe je dit consequent dan heb je 100% zeker ander resultaat en dus een andere realiteit. Of deze realiteit vervolgens ook direct overeenkomt met je dromen hangt af van de kwaliteit van je input.

Een tip die ik je hierbij wil geven is om gebruik te maken van de kracht van modelleren. Plat gezegd gaat het over het exact kopiëren van de patronen die horen bij de patronen die jouw dromen realiseren.

Het goede nieuws is… 

Dat veel van de dromen die je hebt al eens door iemand anders zijn ‘gerealiseerd’. Kopieer exact de I + I van jouw rolmodel in jouw gewenste context en je krijgt ook het bijbehorende resultaat.

 

Weet je wat het is….

Als ik 10 jaar geleden had geluisterd om niet voor mezelf te beginnen omdat ik wel ‘realistisch’ moet zijn dan had ik nu hoogstwaarschijnlijk nog steeds een baan gehad waar ik niet 100% gelukkig mee zou zijn.

  

Als ik 3 jaar geleden had geluisterd om mijn goede inkomen als personal trainer niet op te geven omdat ik wel realistisch moet zijn had ik nu nooit 1000 keer zoveel mensen kunnen helpen.

   

Als ik had geluisterd naar de stem dat een verre reis maken naar je droombestemming misschien once in a lifetime is omdat, ‘ik wel realistisch moet zijn’ had ik bijvoorbeeld niet al 7 keer naar Bali gevlogen.

 

Als ik had geluisterd naar het advies om voor altijd met mijn oude vriendengroep om te blijven te gaan omdat, ‘ik wel realistisch moet zijn’ had ik vele geweldige mensen waarschijnlijk nooit ontmoet.

   

Als ik had geluisterd naar het advies om het bijna kleine groepen te houden omdat ik wel realistisch moet zijn had ik nooit op het podium gestaan waar ik de mooiste ervaringen mocht beleven.

 .  

Als ik…

Enz enz…

 

Maar nu over naar jou….

 

Welke dromen heb jij wellicht al laten schieten omdat je wel realistisch moet zijn?

Hoe vaak heb je bijvoorbeeld al genoegen genomen met een baan waar je niet maximale energie van krijgt of een inkomen die je zekerheid geeft maar niet de vrijheid waar je naar verlangt… omdat je wel realistisch moet zijn?

Aaaaargh, oke ik raak nu een beetje gefrustreerd!! Why??!!

Omdat ik zie en voel dat er zoveel dromen kapot worden gemaakt door dit realistische gedoe!

Alle geweldige dingen die nu zijn gerealiseerd waren op een eerder moment slechts gebakken lucht. Naja… in de ogen van de realist.

 

Besef je dit…

”Voor zowel de angst dat iets nooit gaat lukken als voor het vertrouwen dat het wel gaat lukken is het noodzakelijk dat we in iets geloven wat we (nog) niet in onze ‘realiteit’ kunnen zien.”

Uiteindelijk kost het net zoveel energie om iets niet te creëren dan iets wel te creëren.

Onze ‘realiteit’ is het gevolg van 1000 kleine keuzes per dag. Niks meer, niks minder.

 

Omdat het mijn missie is…

Om alles uit het leven te halen en daarbij zoveel mogelijk mensen te inspireren om dit ook te doen daag ik je uit om…

Iets minder realistisch te zijn!

Ben je het hier mee eens? En wil je andere ook inspireren om meer te geloven in hun dromen dan in de huidige realiteit… Deel dan dit blog!
(zou ik echt super tof vinden!!)

 

P.S. Aanstaande dinsdag, 29 oktober, ga ik nog veel dieper in op dit onderwerp tijdens de gratis masterclass: Ga staan voor wie je bent!
Aanmelden kan nog via: https://mathijsbos.com/ga-staan-voor-wie-je-bent/

 

Nogmaals…

 

‘’Ga staan voor wie je bent en waag de sprong naar een gezond, gelukkig en groots leven’’

Mathijs

 

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Reactie plaatsen