The Lone Wolf. Een persoonlijk verhaal.
23 augustus 2021 

The Lone Wolf. Een persoonlijk verhaal.

De sterke zelfstandige man die zijn zaakjes ‘het liefst’ allemaal alleen regelt.

‘’Samenwerken geeft alleen maar gedoe’’ en ‘’een lange liefdesrelaties betekent pijn’’.

Hoewel ik de meeste tijd van mijn leven een relatie had en in het verleden vaak meerdere keren heb samengewerkt, begon ik steeds sterker te geloven dat ik het beter allemaal alleen zou kunnen doen.

Mijn verstand (hoofd) en gevoel (hart) in conflict.

Tientallen keren, soms in een workshop soms alleen thuis, heb ik met pen en papier mijn diepste verlangens voor de toekomst opgeschreven. De doelen die keer op keer terug bleven komen zijn:
een liefdevol thuis creëren samen met mijn droompartner en onze kindjes.
een bloeiend bedrijf bouwen met een prachtig team waarmee we maximale impact maken.
een vrij leven creëren voor onszelf, onze dierbaren en voor zoveel mogelijk mensen op deze wereld.

Als ik dit samenvat in wat ik dagelijks wilde ervaren is dat; vrijheid, liefde, diepgaande verbinding, groei en transformatie.

De grote grap is echter dat ik veel vaker dan goed voor me is koos voor; alleen zijn, hard werken en verbinding met het internet.

Ik vertelde mezelf dan dat ik dit nu alleen en op deze manier te doen heb, zodat het in de toekomst allemaal beter gaat worden.

Om hulp vragen deed ik liever niet. (Dat vond ik ook super moeilijk)
Bij ‘’gedoe’’ met anderen trok ik mezelf zo snel mogelijk terug.
En als ik dan wel ervoor koos om af te spreken met mijn partner of een vriend dan deed ik dat alleen als ik mezelf goed voelde en verzweeg ik onder een lachend masker alle struggles die ik elke dag ervaarde.

Achteraf zie ik in dat ik mezelf op deze manier jarenlang voor de gek heb gehouden en besef ik tevens dat ik door dit gedrag juist bleef wegduwen waar mijn hart zo naar verlangde.

Als ik nu terugkijk verlangde ik, naast een vrij leven waarin ik elke dag kan doen wat ik wil, vooral naar diepgaande verbinding waarin ik juist helemaal mezelf kan en mag zijn.

Mijn belangrijkste doel was dus niet zo zeer een vrij leven in de toekomst creëren maar wat ik diep van binnen echt wilde was me in het hier en nu volledig vrij voelen.

Mijn hoofd was vooral bezig met het creëren van een betere toekomst en tegelijkertijd het vermijden van de aanwezige pijn. Terwijl mijn hart juist verlangde naar volledig vrij voelen in het hier en nu en me keer op keer uitnodigde om echt te gaan dealen met de pijn.

Waarom mijn hoofd meestal ‘won’. (en de prijs die ik hierdoor betaalde)

Achteraf is ook dit logisch te verklaren. Twee belangrijke redenen zijn;
Ons dierlijke bewustzijn doet er alles aan om pijn in het hier en nu te vermijden.
Ons ego bewustzijn doet er alles aan om een gekozen identiteit in stand te houden.

Een beknopte uitleg:
Jezelf afleiden door bezig te zijn met het perfecte plaatje in de toekomst kost minder energie voor je dierlijke bewustzijn dan te dealen met je shit. Dus in plaats van het opruimen van je drollen loop je er liever omheen.
Als je eenmaal gelooft dat alles alleen oplossen sterk is en dat het erkennen van je uitdagingen zwak is, dan zal je ego er alles aan doen om dit (onhandige) zelfbeeld in stand te houden.

De druk van buitenaf.

Daarbij komt dat er in onze huidige maatschappij ook heel vaak een verkeerd beeld is geschetst van wat een sterke man is. De karaktereigenschappen van The Lone Wolf worden door de buitenwereld vaak aangeprezen.

Een beeld dat veel mannen hebben van wat de krachtige sterke man is;
Je moet het alleen kunnen en dus onafhankelijk zijn
Je moet voor je familie kunnen zorgen
Je mag vooral niet je emoties laten zien
Over je uitdagingen praten is zwak
Je mag geen angsten hebben of je onzeker voelen
Ofwel, je moet gewoon altijd een zelfverzekerde en sexy badass motherf#cker zijn.

Fictie vs realiteit.

Iedereen die hard zijn best heeft gedaan om het perfecte plaatje na te streven, is inmiddels van een koude kermis thuisgekomen en heeft waarschijnlijk een flinke prijs betaald zoals;
een of meerdere burnouts, relatiebreuk(en), echtscheiding(en), verslavingsproblemen en/of schuldgevoelens.

Zelf werd ik keihard door het leven teruggefloten op 21 september 2014. Waar ik tijdens een bijna doodervaring een van mijn belangrijkste levenslessen leerde:

‘’Laat het beeld los van wie je denkt dat je bent en ga omarmen wie je werkelijk bent’’

Vanuit alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik nu nog steeds, 7 jaar later na deze gebeurtenis, word herinnerd aan wat het leven van deze les dan praktisch inhoudt.

JA zeggen tegen TANTRA heeft alles voor mij veranderd.

Eind 2019 stond ik wederom op een punt in mijn leven waar ik alles dreigde te verliezen.

Mijn lijf stond stijf van de spanning, ik had flinke relatieproblemen, het stroomde steeds minder in mijn business en eerlijk gezegd vond ik mijn leven niet meer zo leuk.

Voor mijn gevoel was er eigenlijk nog maar één uitweg. Wat achteraf eigenlijk altijd de beste weg was om te kiezen maar waar ik diep van binnen zo bang voor was. Namelijk de weg van mijn hoofd naar mijn hart. Van angst naar liefde. Van weglopen naar blijven staan. Van wegkijken naar het aangaan. Van schijnveiligheid naar diepgewortelde veiligheid. Van doen alsof naar alles echt aanpakken.

Toen ik dat jaar voor de 11e keer naar Bali reisde voelde ik een sterke ‘’JA’’ om de wereld van tantra te gaan verkennen. Toen ik voor het eerst het woord tantra opzocht werd mijn gevoel bevestigd door de betekenis in het Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding.

”JAAA! DIT WIL IK!”

Ik wil mijn volledige potentieel leven en ik wil mij volledig vrij voelen. Ook als dit betekent dat ik mijn diepe angsten ga tegenkomen en oude pijnen heb te doorvoelen.

Inmiddels is tantra een soort nieuwe religie voor mij geworden. Een levenswijze waarin ik geloof dat het leven ten alle tijden voor ons werkt en dat alles doorvoelen een krachtige sleutel is voor het realiseren van alle diepere verlangens in je hart.

Door Tantra en een aantal dagelijkse praktische rituelen leef ik nu het leven waar ik al die tijd naar verlangde. (Waar ik al die tijd eigenlijk van wegliep.)

Wat ik nu elke dag ervaar is;
Een diepgaande verbinding met mezelf, mijn dierbaren en het grotere geheel.
Duizend keer meer liefde en compassie naar de wereld.
Innerlijke rust en een ontspannen lijf.
Verzachting en veel meer flow.
Veel meer aanwezigheid in elk moment.
Helderheid en overzicht.
Grotere groei in de business door slimmere keuzes.
Zingeving door alles ook echt te ervaren.
Ofwel alles gaat eigenlijk veel makkelijker, meer vanzelf en vermenigvuldigd tot iets mooiers.

The Lone Wolf vs. The Healing Warrior

Wat ik geloof is dat we in dit leven allemaal een helende reis aan het maken zijn. En dat het in deze reis, zoals velen aan het eind van hun leven hebben gezegd ‘het gaat niet zozeer om de bestemming maar om de reis’.

Jezelf afwijzen, voorbij rennen en/of te kort doen in de hoop dat het later beter wordt is voor mij tegenwoordig niet meer de juiste route.

Jezelf volledig bestaansrecht geven door alles aan te gaan, te accepteren en te doorvoelen is waar ik op dit punt in mijn leven heilig in geloof.

Van alleen naar ALL ÉÉN.
Van afgescheiden leven naar een diepgaande verbinding met jezelf, je dierbaren en het grotere.
Van een Lone Wolf naar een Healing Warrior.

Na een jarenlange eenzame strijd met veel stress en struggle door het blijven overleven vanuit mijn hoofd is het tantrische pad in verbinding met mijn hart vele malen rijker en doeltreffender.

In plaats van een leven vol met dagelijkse to-do lijsten zou ik het leven nu meer als een allesomvattende dans omschrijven.

Een dans waarin het mannelijke en het vrouwelijke deel in jou hand in hand gaan en waar flow en focus gelijkwaardig zijn.
Een dans waarin het universum volledig voor jou werkt, waar alles er van jou mag zijn, waardoor je keer op keer boven jezelf weet uit te stijgen.

Lieve krachtige zachte sterke en soms ook gewoon onzekere bange en niet wetende lelijke mooie broeder…

Voel jij ook dat je klaar bent voor het volgende hartstuk in jouw leven?
Geloof je dat er meer in jou zit dan er nu uit komt?

Voel je een verlangen om veel meer potentieel te gaan benutten?
Ben je een bewuste zelfstandige ondernemer met een missie?

Durf je het aan om jezelf volledig te laten zien, met alles wat er is en ook wat er niet is?
Geloof je ook in iets groters dan jezelf en ben je klaar om je juist te verbinden met alles en iedereen om je heen waardoor jij boven jezelf uit kunt stijgen?

Als je meerdere keren met JA kunt beantwoorden dan nodig ik je uit om te kijken of het verdiepende Healing Warriors traject van 4 maanden voor jou de volgende logische stap is.

Het eerste 2-daagse retreat start op 8 en 9 september en er is nog beperkt plek.

Stuur een mail naar mathijs@ikleefvrij.nl of laat een reactie achter met interesse voor alle aanvullende info.

Let’s grow and rise in love together!

For the greater good of all.

JAYAAA!

💚

* Hoewel ik deze post aan de man schrijf vanuit mijn eigen ervaring zal dit bericht waarschijnlijk ook voor veel vrouwen herkenbaar zijn.

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Lady
Door

Lady

op 24 Aug 2021

Jouw verhaal is zo herkenbaar Mathijs! En ja, ik ben een vrouw. Vind het vréselijk moeilijk om hulp te vragen en dit is nu mijn laatste (!) Levensles. Resultaat: ziek, eenzaam, maar niet alleen.... Ik zie geen of nog heel weinig vrienden & vriendinnen en vind dit veelzeggend genoeg. Open, eerlijke, directe communicatie kunnen veel mensen niet aan en men ziet dit als een aanval. Verschil van mening leidt juist tot andere (leerzame) inzichten. Van mensen houden om wie zij echt zijn, daar ligt (m.i.) de kracht van Vriendschap. Ik probeer er bij te zijn 🙏

Reactie plaatsen