Verhoog je weerbaarheid tegen corona strijdplan
18 maart 2020 

Verhoog je weerbaarheid tegen corona strijdplan

7 tips om je dag vol energie te beginnen inclusief workout, meditatie en receptenboek!

 

Tip 1. Begin je dag bewust en in verbinding met jezelf

Wat ik met mezelf heb afgesproken is om de eerste 2 uur na ontwaken in volledige verbinding met mezelf te zijn. Dit betekent dat de verbinding met het internet de eerste 2 uur helemaal uit blijft. Geen appjes, geen mailtjes en geen social media. Een tv heb ik sowieso al niet dus die verleiding (of afleiding) hoef ik al niet te weerstaan. Wat ik altijd doe op het moment dat ik wakker word is eerst even een aantal keer heel bewust in en uit ademen.
Waardoor ik me even extra bewust word van mijn lijf. Daarna breng ik de aandacht altijd naar mijn gedachten. Wat ik meestal doe is mezelf een vraag stellen zodat ik eventuele gedachten die door mijn hoofd gaan even pauzeer en bewust tijd en aandacht maak voor wat ik op dat moment wil denken.

Zo’n vraag kan bijvoorbeeld zijn: Wat is mijn belangrijkste intentie van vandaag?
Hoe wil ik me het allerliefst voelen? En/of wat ik het allerliefst doen?

 

Tip 2. Koud afdouchen

Wat voor mij het beste werkt is om zo snel mogelijk na het wakker worden onder de douche te stappen. Ik begin dan altijd even lekker met warme stralen waarbij ik me nog meer bewust word van mijn lijf en mijn gevoel. Om uiteindelijk ALTIJD zonder uitzondering af te sluiten met een koude douche.
Wat ik meestal doe is dat ik even een stap naar achteren doe en heel bewust diep in en uit ga ademen. Op dat moment zorg ik ook dat ik een actieve houding heb en deze powerstaat meestal bekrachtig met wat affirmaties. Waardoor ik in elke cel voel dat ik de baas ben over mijn gedachten, gevoelens en mijn acties. En dan stap ik onder de koude douche, blijf ik diep doorademen en probeer ik juist daarin zoveel mogelijk te ontspannen. Tegenwoordig is de duur ook steeds langer. En sluit ik bijna altijd af, en dat kan waar ik woon omdat ik geen buren heb…. met een paar keer keihard JAYAAA!!! ( Wat staat voor overwinning van het hart, overwinning van jezelf)

 

Tip 3. Beweeg

Na een hele nacht slapen, stroomt de energie vaak minder goed door omdat het lichaam wat stijf is geworden. Om deze energie weer te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je deze zelf in beweging brengt. Wat ik in ieder geval altijd doe is een paar stretch oefeningen.
Heb je weinig tijd dan is mijn advies om in ieder geval een paar stretchoefeningen te doen. Maar als je meer tijd voor jezelf kunt maken dan adviseer ik om er ook een work-out of yogasessie aan te plakken.

 

3 x 8 HITT workout 

Hoewel het hier een oude versie van Mathijs Bos gaat, is het nog wel steeds een hele goede workout! 🙂
Doe 3 series op jouw eigen intensiteit en je hebt gegarandeerd een heerlijke workout!!

 

En nog alvast een extra workout voor volgende week…..! 🙂

 

En voor de week daarna….:)

 

 

En om 1 hele maand met voldoende afwisseling compleet te maken… )

 

 

Tip 4. Doe een meditatie

Meditatie gaat voor mij over jezelf beter leren kennen. Je ware zelf. Voorbij je automatische denk of gedragspatronen. Dit hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Gewoon even een paar minuten rechtop stil zitten, waar je je bewust bent van een diepe ademhaling. Kan al een enorme impact hebben op het maken/herstellen van de verbinding met jezelf.

Klik op de afbeelding hieronder om de geleide 6 stappen meditatie te doen.

Verhoog jouw vibratie door met je bewustzijn de volgende stappen te doorlopen:
1.Connectie
2. Dankbaarheid
3. Vergeving
4. Visualisatie van jouw toekomst
5. Visualisatie van de dag
6. Vraag aan de bron

 

Tip 5. Goede voeding / Kies de juiste brandstof/ voeden ipv vullen

Het eerste uur na wakker worden eet ik meestal niks. Wel drink ik water en/of thee. Maar na de workout en/of meditatie is het belangrijk om je verbruikte energie aan te vullen. Zelf eet ik bijna altijd mijn vaste havermout ontbijtje. Maar kijk voor meer ontbijt inspiratie zeker even op de extra pagina die ik hieronder met je deel.

Klik op de afbeelding hieronder om het 366 dagen slank en fit receptenboek gratis te downloaden. 

 

Klik op de afbeelding hieronder om 4 volledige weekmenu’s + aanvullende boodschappenlijsten gratis te downloaden. 

Tip 6. Schrijf op waar je jouw dag over wilt laten gaan.

Zelf neem ik meestal na het ontbijt een momentje met een lekkere kop thee om op te schrijven wat ik uit deze nieuwe mooie dag wil halen. De hulpvraag die ik hier altijd bij stel is : Wat zou het ultieme resultaat zijn voor vandaag?

 

Tip 7. Zet lekkere muziek op en doe een dansje

Zelfexpressie is een ongelofelijke kracht om je weerbaarheid te vergroten. Dus zet muziek op en doe een dansje. En wat ik je vooral wil zeggen is, hou je niet in maar laat je lekker gaan! JAYAAA!!!

 

Nogmaals, vanuit mijn hart… zorg goed voor jezelf.

Juist nu!

Liefs,
Mathijs

 


Heb je al gezien dat je op dit gratis toegang kunt krijgen tot 4 waardevolle programma’s voor een vrijer leven met maximale energie?

Betaal nu eenmalig 77 euro administratiekosten en ontvang een jaar lang toegang tot de Transformatie academy!

Klik op de afbeelding hieronder om lid te worden van de academy.

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Reactie plaatsen