Voordat ik de keus had gemaakt om de transformatiecoach opleiding te doen, zat ik veel in mijn hoofd.
01 mei 2019 

Voordat ik de keus had gemaakt om de transformatiecoach opleiding te doen, zat ik veel in mijn hoofd.

Voordat ik de keus had gemaakt om de transformatiecoach opleiding te doen, zat ik veel in mijn hoofd. Ik was vooral aan het denken. Ik wist dat ik een volgende stap wilde zetten in coaching. Zowel het idee van één op één werken als het werken met groepen stond mij wel aan.

Ik had wel al wat ideeën over wat ik wilde gaan doen, maar ik had nog niet echt duidelijk wat ik precies wilde en hoe ik dat moest gaan neerzetten.Doordat ik dat niet wist, bleef ik de stap om het echt te gaan doen steeds maar uitstellen. Dat was ‘veilig’. Misschien herken je dat wel?

Ik had interesse in de opleiding omdat ik echt die volgende stap wilde gaan zetten. Ik wilde het de wereld in brengen. Toch had ik in mijn hoofd ook allerlei redenen om de opleiding vooral NIET te gaan doen:

  • Ik vond het een grote investering voor 5 dagen. Straks is het mijn geld niet waard.
  • Ik had sterk mijn twijfels of ik na 5 dagen mezelf echt coach kon gaan noemen. Is dat niet wat kort?
  • Ik vond het best wel een ding om 5 dagen lang met een groep mensen weg te gaan die ik niet kende.

Uiteindelijk heb ik niet naar die twijfels en angst geluisterd.

Ik voelde dat ik het moest gaan doen. Het gevoel om in mijn eigen groei en in mijn passie te investeren was veel groter dan de angst. Dus ik heb ja gezegd! Ik ben in het diepe gesprongen en daar ben ik nog steeds super dankbaar voor.

Tijdens de opleiding ging ik elke dag een drempel over. Dat zijn drempels geweest waar ik thuis al heel lang tegenaan zat te hikken maar daar zijn er geen excuses. Je hebt je gecommit aan die opleiding en je wilt er alles uit halen.

Juist omdat we met een groep gelijkgestemden mensen waren, hadden we een enorme ondersteuning aan elkaar. We leerde elkaar heel snel op een diep niveau kennen.

Na de 5 daagse ging ik naar huis met helderheid.

Van: ik wil iets doen met coaching en een idee.

Naar: een duidelijk beeld van waar ik heen wilde. Echt een visie en ik was in de praktijk echt al bezig om daar stappen naar toe te zetten.

Ik ging naar huis met verbinding met de mensen, met de gelijkgestemden die met dezelfde dingen bezig zijn als ik. We hebben nu nog steeds contact. We ondersteunen elkaar ook nog steeds. Veel familie en vrienden zijn niet zo bezig met persoonlijke ontwikkeling waardoor ik me best wel alleen kon voelen op dit gebied. Nu heb ik er gewoon een vriendenkring bij, waar ik mee kan praten en waar we elkaar ondersteunen.

Een andere grote belemmering voor mij was het vertrouwen in mezelf.

Ik had een laag zelfbeeld waardoor ik de eerste stappen ook steeds niet durfde te zetten. Daardoor was ik super trots op mezelf dat ik op de Veluwe, in de natuur, in een veilige setting daar al stappen aan het zetten was. Dit gaf mij enorm veel motivatie om ook stappen te blijven zetten. De eerste drempel die lijkt vaak het hoogst. Als je over die drempel bent wordt het veel makkelijker om door te gaan.

De motor is aangegaan en het gaspedaal is ingetrapt.

Het is zo makkelijk om vast te blijven hangen in het denken. Het is makkelijk om te blijven hangen in het patroon van het wel willen maar het niet doen. Jezelf te blijven verschuilen en klein te houden daardoor. De opleiding heeft mij enorm geholpen om uit dat patroon te komen van gedachten en concrete heldere stappen te gaan zetten.

Blijven denken en blijven twijfelen uiteindelijk kom je daar echt geen stap mee verder

Dat is precies waar de opleiding over gaat, doen! Luister niet naar de mogelijke angsten maar echt naar je gevoel van binnen. Durf je de volgende stap te zetten naar jouw ware potentie, naar wat je echt wilt? Gun je jezelf ook die stap te zetten? Het is magisch als je ziet hoe snel je kan groeien in korte tijd.

Denken doe je al lang genoeg, ga het gewoon doen. Je gaat jezelf echt oprecht dankbaar zijn dat je het gedaan hebt. Dat weet ik zeker.

Liefs,
Baydir

Wil jij ook jouw dromen waarmaken als coach of trainer? En wil je in een korte tijd van denken naar doen? 

Lees dan meer over de Transformatiecoach opleiding en vraag een vrijblijvend gesprek aan via: https://mathijsbos.com/transformatiecoach-opleiding/

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Reactie plaatsen