Waarom meer 'egoïsme' een goed idee is?
31 december 2019 

Waarom meer 'egoïsme' een goed idee is?

Ik wil je in deze video blog graag vertellen waarom ik geloof dat we veel meer ‘egoïstisch’ mogen zijn.

 

Wat is ego? 

Het ego zoals ik dat voel en geloof is niks anders dan een gecreëerd zelfbeeld.
Zoals Eckhart Tolle het noemt: ‘Je mind made self’

Het is een illusie. Het is wie je denkt dat je bent.

We hebben een ego maar we zijn in essentie veel meer dan dat. We zijn spirituele wezens in verbinding met alles. We zijn onderdeel van het grotere. 

We hebben als mens een ego en daarmee hebben we een perceptie van wie we zijn en ervaren we een bepaalde realiteit. Door onze persoonlijkheid. Onze persoonlijkheid creëert onze werkelijkheid. Maar besef jezelf het is optioneel, mits je je hier bewust van bent. 

Ik geloof dat je een ego hebt maar niet bent of hoeft te zijn. Je kunt een ego creëren. Je kunt kiezen wie je wilt zijn. 

 

Op het moment dat je ego in dienst is van je authentieke ware zelf dan werkt dit voor je. En niet alleen voor jou maar ook voor de wereld.

 

Waarom geloof ik dat egoïsme een goed idee is? 

Als we het hebben over egoïsme dan hangt er vaak een keerzijde aan de medaille. Namelijk dat je alleen maar voor jezelf kiest ten koste van een ander. Dat is niet waar ik het over heb in dit blog. 

 

Maar ik geloof, zie, voel en weet dat veel mensen in deze wereld er baat bij zouden hebben als ze meer aan zichzelf zouden denken en zichzelf vaker op nummer 1 zouden zetten. 

Ook als dat ten koste gaat van het geluk van een ander op dat moment. 

 

Bijvoorbeeld… 


…Op het moment dat jij voelt, ziet en gelooft dat het niet meer past om naar een bepaalde verjaardag te gaan

 

…Of dat je wel naar die verjaardag gaat maar voelt, ziet en gelooft dat je niet meer wilt drinken of slecht wilt eten 

 

…Of dat je al heel lang met bepaalde mensen hebt samengewoond wat ook heel fijn was maar nu voelt, ziet en gelooft dat dat niet meer past. 

 

… Of dat je voelt, ziet en gelooft dat het tijd is om je baan te verlaten ten kosten van die fantastische collega’s 

 

Om het moment dat het niet meer in lijn is met je authentieke zelf dan is mijn uitnodiging om daar trouw aan te zijn en dus meer ‘egoïstisch’ te zijn. Mijn uitnodiging is om meer aan jezelf te denken dan aan mogelijk het te kort doen van de ander. 

 

Ik geloof dat je op aarde bent om zoveel en zo vaak mogelijk je authentieke zelf te leven in plaats van anderen te pleasen en te zorgen dat anderen gelukkig zijn.

 

Ik geloof dat je hier bent om te groeien en jouw authentieke zelf te leven. Dus te leven op de hoogst mogelijke vibratie. De vibratie waar jij maximaal gelukkig bent en de dingen doet waar jouw hart sneller van klopt. 

 

Ik geloof dat je hier bent om maximaal gelukkig te zijn. 

 

Maar ik geloof ook dat dat alleen kan wanneer je in elk moment ‘egoïstisch’ bent. Dus dat jouw ego in lijn is met jouw authentieke zelf. En dat je daarbij integer bent en vanuit integriteit handelt. Dus ook als dit ten koste gaan van het geluk van een ander op dat moment. 

 

Als het niet matcht met…

… wie jij in de kern bent

… jouw normen

… jouw waarden

… jouw geloofsovertuigingen

… jouw hoogste vibratie

… jouw hoogste waarheid 

 

Dan geloof ik dat je het volledige recht hebt om ‘egoïstisch’ te zijn en voor jezelf te kiezen. 

 

Ik heb het bewust over egoïstisch zijn omdat egoïsme en egoïstisch zijn vaak op een onhandige manier gebruikt wordt. 

 

Ik zie vaak dat mensen om mij heen en ook ik zelf echt integer handelen en kiezen voor hun hoogste waarheid en geluk, maar dat de omgeving reageert met ‘jij bent egoïstisch’ 

 

Maar weet dat dit van hun is. Deze reactie komt voort vanuit hun pijn, tekort en/of onhandige overtuigingen. Zelfs ook vaak vanuit liefde. Doordat ze op dat moment minder liefde ervaren doordat jij een andere keuze maakt. Maar weet dat dit van de ander is en niet van jou. 

 

Uiteindelijk doe je niet alleen jezelf tekort als je niet kiest voor jezelf maar je doet ook de ander te kort. Omdat je dan niet volledig trouw bent en niet jouw waarheid leeft. 

 

Ook al blijf je dan vanuit de beste bedoelingen op die plek wonen, in die relatie, naar die verjaardag gaan, meedoen met wat anderen doen of dat werk doen.
Daarbij leef je niet je authentieke, mooiste, geweldigste, leukste versie van jezelf en dus doe je de ander ook te kort. 

 

En als je voor jezelf kiest kan het zo zijn dat je relatie verandert of dat j veel minder bij de personen bent. Maar dan weet je wel dat als je er bent dat je alles geeft van wie jij werkelijk bent. 

 

Maar los daarvan…

 

Het allerbelangrijkste is dat jij jouw authentieke zelf leeft, dat jij jouw waarheid leeft. 

 

Ik geloof dat we meer mensen nodig hebben die het aandurven om hun eigen waarheid te leven. Die durven los te breken van wie of wat dan ook. Vanuit liefde voor hun zelf en het grotere.

Ik geloof ook dat je daarmee maximale bijdrage levert. 

 

Het leven is continu in verandering dus wij hebben mee te veranderen en niet krampachtig vast te houden aan datgene dat er nu is.

 

Ik geloof dat je meer ‘egoïstisch’ bent wat in lijn is met je authentieke zelf dat dat niet alleen jezelf dient maar ook de mensen om je heen en goed is voor het grotere geheel. 

 

Ik geloof dat we meer mensen nodig hebben die voor zichzelf durven te gaan staan. Die trouw zijn aan zichzelf. Waardoor je een geweldig voorbeeld bent van hoe het ook kan zijn. 

Dat is mijn wens voor jou in 2020…. meer ‘egoïsme’

In verbinding met je authentieke zelf, vanuit integriteit en vanuit liefde voor jezelf.

 

Geniet van deze allerlaatste dag van 2019….

 

Veel liefde en vrijheid,

Mathijs

🙌💙

 P.S. Heb je jouw ticket al besteld voor HET TRANSFORMATIE EVENT van 2020? 11-1 om 11:11 uur gaan we al het oude loslaten en al het nieuw omarmen.

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Trea Daling
Door

Trea Daling

op 31 Dec 2019

Ik ben erbij op het transformatieevent! Verheug me!🙏❤

Reactie plaatsen