Wie kies jij vandaag om te zijn?
01 januari 2020 

Wie kies jij vandaag om te zijn?

Stel je eens voor dat het leven één groot spel is. Bijvoorbeeld een computerspel. 

Misschien heb je wel eens Super Mario gespeeld. In dat spel heb je allemaal levels te voltooien.  Maar voor je aan het spel begint kun je kiezen welk character je wilt zijn. Wil je Mario, Luigi, Bowser of de Prinses zijn? Jij kunt kiezen. 

Besef jezelf dat het spel dat wij hier spelen zich niet beperkt tot een aantal karakters maar dat dit oneindig veel ‘characters’ bevat. En jij kunt kiezen. 

Je kunt elke dag opnieuw kiezen met welk character je dit spel genaamd ‘het leven’ wilt spelen. Je kunt ook kiezen om van karakter te wisselen. Je kunt kiezen om van rol te veranderen in een andere situatie. Als een soort minispel in het grotere spel.

 

Maar je kun dit alleen kiezen op het moment dat je je bewust bent van het feit dat je een keuze hebt. 

 

Je kunt niet een character kiezen als jij gelooft dat dit is wie je nou eenmaal bent. Je kun niet een karakter kiezen als jij gelooft dat je niet beschikt over de mogelijkheid om elke dag opnieuw te leren. 

 

Je hebt elke dag opnieuw het spel te spelen en te leren van de uitdagingen die op jouw pad komen. Net zoals in Super Mario. Zodat je daar op een andere manier op kunt reageren dan je eerder hebt gedaan zodat je andere vruchten kunt plukken dan je eerder hebt gedaan. 

 

Besef jezelf dat je elke dag een keuze hebt. 

 

Je kunt kiezen wie je wilt zijn. Dit kun je als eerst doen door gebruik te maken van je verbeeldingskracht. Daarmee zeg je ‘Ik wil niet de huidige versie van mezelf zijn maar ik wil die versie van mezelf zijn.’

 

De versie waar ik gelukkig ben, de versie waar ik een bepaalde eigenschap of skill heb ontwikkeld. Die versie wil ik zijn. 

 

Je kan daar op afstemmen door gebruik te maken van je verbeelding. Op die manier zeg je eigenlijk ‘ik selecteer dat karakter, ik kies die versie van mezelf.’

 

 Om ook met die versie van jezelf het spel te spelen heb je het ook te gaan belichamen. Je hebt te kiezen voor de gedachten die daarbij horen. Je hebt te kiezen voor de vibratie die daar bij hoort. Je hebt te doen wat nodig is om die vibratie te belichamen zodat je je ook echt voelt zoals jouw uitgekozen character. 

 

In elk moment heb je de keuze om het anders te doen. Je kunt echt iemand anders zijn door iets anders te kiezen. Dat begint vaak al met het feit dat je beseft, voelt, weet en gelooft: ‘Ik heb een keuze.’ 

 

Ik heb een keuze om… 

… mijn dag nu anders te beginnen

… nu ergens anders aandacht aan te geven 

… i.p.v te kijken naar mijn realiteit me te focussen op mijn verlangen

… mij te voeden met ‘super hero food’ i.p.v voedsel dat niet maximaal bijdraagt

… dingen te gaan doen buiten mijn comfortzone 

… andere levels te gaan spelen

… samen met andere mensen een bepaald level te spelen

 

Besef jezelf: Je kiest in elk moment.

 

Zelfs als je niet bewust kiest, kies je ergens voor. Dan kies je er namelijk voor om je oude character te blijven spelen. Dan kies je er voor om te denken, geloven en te voelen dat jij die persoon nou eenmaal bent en dat er niets anders mogelijk is. 

 

Het is een keuze. 

 

Je kunt kiezen om… 

… te blijven leren of het allemaal te negeren 

… met andere mensen om te gaan

… te investeren in jezelf

… je authentieke zelf te gaan leven 

 

In elk moment heb je de keuze om het spel te gaan spelen met de meest geweldige versie van jou. 

 

Maar besef jezelf je hebt hier elke dag en in elk moment opnieuw voor te kiezen. Door middel van de bijbehorende gedachten, focus,  geloofsovertuigingen, gevoelens en gedragingen. Zodat je het character waar je voor kiest ook echt belichaamt. 

 

Besef jezelf dat je kiest in elk moment. 

 

Kies voor datgene waar jij het meest enthousiast van wordt.

 

Kies!

”Shift je identiteit, Master je realiteit”

Mathijs

 

P.S. Op 11-1 gaan we tijdens het transformatie event verbinden met de meest inspirerende versie van onszelf.

Heb jij jouw ticket al in je pocket……? Reserveer nu via: https://mathijsbos.com/transformatie-event/

Over de schrijver
Eeuwige student van het leven en mijn missie hier op aarde is om 1 miljoen mensen te helpen naar een leven in ultieme vrijheid!
Reactie plaatsen